الأربعاء، 14 يناير 2015

عجينة صيد السمك و كيفية تحضيرها و انواع السمك الذى تصطاده ... Fishing paste and how to prepare and types of fish that is caught by


تعتبر العجينة من اساسيات صيد السمك و من افضل الطعوم للاسماك و هناك انواع من العجينة العجينة الجافة و العجينة الزفرة و العجينى اللينة و العجينة التامة السواء و عجينة الفينو و العجينة الغير كاملة السواء او النص سوا و عجينة على النار و العجينة القطنية فأما العجينة الجافة فلصيد  السمك البلطى و هى عبارة عن عدد 2 رغيف عيش بلدى طازج يبلل بالماء و تدعك باليد حتى تصير عجينة و يضاف اليها الماء قليلا مع الدعك و توضع بعد ذلك فى الصنارة و العجينة الزفرة يتم صيد القارميط و الثعابين  بها و تصنع ايضا بعدد 2 رغيف و لكن يضاف اليها دم اى طائر مذبوح و تخلط و توضع فى الشمس لمدة ثلاث ايام و العجينة تامة السواء و يتم صيد السمك البورى بها تتكون من كوب دقيق و ملعقتان نشا و ملعقة زيت و ملعقة سكر و توضع كل هذا على النار الهادئة مع التقليب و عجينة الفينو يعجن العيش الفينو باليد لمدة ثلاث دقائق مع ماء و ممكن يكون ماء بحر و العجينة النصف سواء تحضر من المخبز  رغيفين غير تامة النضج او عجينة عيش لم يدخل الفرن نية و تضع عليها زيت و ثوم و تدخلها فرن هادئ لمدة خمس دقائق و العجينة على النار كوب دقيق و كوب ماء و ملعقتين زيت و توضع الماء و الزيت على النار حتى تسخن فقط ثم تضع الدقيق و تقوم بالتقليب  

Considered the dough from the basics of fishing and one of the best baits for fish and there are kinds of dough dry dough and the dough Alzfrh and soft Ajeeny and complete both the dough and dough French bread and Ajeeny incomplete alike or text Sawa and paste on the fire and paste cotton either dry dough Vchid tilapia fish and is a number 2 loaf live Balady fresh moisten with water and rubbing by hand until dough becomes and added to it with a little water, scrubs and then placed in the dough hook and Alzfrh Algaramit and snakes are out hunting and also made a number 2 loaf, but in addition to it the blood of any bird slaughtered and mixed and placed in the sun for three days and the dough completely alike and are fishing mullet them consist of flour cup and two tablespoons of starch and spoon oil and one teaspoon of sugar and all this placed on the quiet fire with flipping and paste French bread knead live French bread by hand for three minutes with water and possible be sea water and the dough half both attend the bakery loaves is fully mature or live paste did not enter the oven intention and put the oil and garlic and intervention quiet oven for five minutes and the dough on the fire cup flour and a cup of water and two tablespoons of oil and water and put oil on the fire until heated only then put the flour and stirring

هناك 3 تعليقات: